Varga-Samu Cynthia

Kikapcsolódás és egészség

Képviselőként többek között nagy hangsúlyt fektetnék arra, hogy a fiatalabb korosztálynak is megfelelő, modern kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket hozzak a falu életébe. Úgy érzem, hogy a falunak bőven lenne hova fejlődni ezen a téren. Szeretném, ha minden korosztály megtalálná a számára vonzó programokat, amelyek nemcsak szórakozást, hanem közösségi élményt is nyújtanak. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok is aktívan részt vehessenek a helyi eseményeken, és otthonosan érezzék magukat a faluban. Hiszem, hogy modern, kreatív ötletekkel új színt vihetünk a közösségi életbe. Ezek az új programok hozzájárulnának a közösség összetartásához és a generációk közötti kapcsolatok erősítéséhez.

Kertmozi

A kertmozi egy fantasztikus lehetőség lenne arra, hogy a falu apraja-nagyja együtt kikapcsolódhasson és szórakozhasson. A filmet közösen választanánk ki, egy Facebook szavazás segítségével, így mindenki részt vehetne a döntésben, és az esemény valóban közösségi élménnyé válhatna.

Az mozizást piknikkel is össze lehet kötni, ahova mindenki hozná a saját plédjét, ételét és italát, sőt a teljes moziélmény kedvéért akár egy popcorn készítő gépet is üzembe helyezhetnénk, hogy meglegyen a klasszikus moziérzést.

Helyszínre több ötletem is van, de természetesen ez még a jövő zenéje. De bármilyen helyszínt is választanánk, egyszerű és kreatív megoldásokkal, mint például hangulatos világítás, nagyon szuper kertmozit tudnánk összehozni. Az ilyen rendezvények nemcsak szórakozást nyújtanak, de új színt is hoznának a falu életébe. Természetesen más településekről is szívesen látnánk mindenkit, sőt ezt akár a nyár folyamán többször is megtehetnénk.

A kertmozin kívül számos program ötletem van még, amiken úgy gondolom, hogy a velem hasonló korban lévő lakosok is szívesen részt vennének.

Egészség & Sport

A faluban található szabadtéri sportpark jobb kihasználása is fontos célkitűzésem. Hiszem, hogy a közös sportolás mindig jobb, mint egyedül nekivágni. Könnyebb motiváltnak lenni és maradni, ha másokkal együtt csináljuk, hiszen a közös mozgás nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is feltölt.

A sportpark nagyon jó kialakítású, és lehetőséget ad változatos edzések megtartására kis létszámú csoportokban. Szervezhetnénk közös futásokat, tornákat vagy akár jóga órákat, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát.

A kisebbekre is gondolnék, átmozgató, könnyed gyerekedzésekkel, hiszen így a sport szeretetét átadhatjuk a gyerekeknek is, azzal, hogy már fiatalon megtapasztalhatják a mozgás örömét.

Természetesen a közös sportolás szakmai segítséggel valósulna meg, hogy mindenki biztonságosan és hatékonyan vehessen részt a programokban. Ezzel a kezdeményezéssel nemcsak az egészségmegőrzést támogatnánk, hanem az egészséges életmód népszerűsítését is.

A sporton kívül azt is fontosnak tartom, hogy az egészséges életmódról, az egészséges táplálkozásról is többet beszéljünk, akár ösztönözzük egymást az életmódváltásra.

Varga-Samu Cynthia